Stupenda serata!

Igår var vi hemma hos Katia och spelade wii och käkade pizza. Senare på kvällen drog vi till en pub. Jag har fått en ny favoritdrink, rossini! Det är spumante med jordgubbsjuice. Jag lovar det är asgott! :) Hoppas ni har det bra där hemma!
Francesca,Filippo,Alberto,Fabiola som ingen kan se brun ut brevid,.. och jag.
Gianmarco & jag :)

Sabato

Först skola idag, sen har jag och Enzo hunnit plocka mera apelsiner & mandariner, alla de påsar vi plocka förra veckan är slut. Jag har ätit sjukligt många denna veckan och gjort massa färskpressad juice, så himla gott :) Och sen har jag hunnit träna lite och nu ska jag göra mig iordning för kväll.

I skolan går det mesta bra förutom matten & fysiken. Jag är rädd för läraren, jag har aldrig träffat en kvinna som är så ilsken. Vi hade häromdagen läxförhör skriftligt i matten och ingen kunde något. Jag satt och valde mellan att lämna blanktpapper, förklara för läraren eller kopiera från någon annan. Det bästa tyckte jag då var att gå fram och förklara att jag aldrig sett dessa tal innan. Hon hade noll förståelse och jag fick en utskällning på italienska och i uppgift att plugga på hemma och förhör dagen därpå själv framme vid svarta tavlan. Hon fick mig att känna mig så dum och som att alla andra förstod utom jag. Fast så är det inte, hela klassen kopierar svaren till och med tjejen på 40 år med diagnos.
I engelskan har jag fått en 9 på de senaste sakerna jag gjort ( betygssystemet i italien är 0-10). Fast det var inte så överraskande, jag är bäst i klassen på engelska. Men dagens överraskning var ändå att jag ska få en 8 i betyg i informatica , alltså datorkunskap. Jag har inte gjort något vettigt alls på dom lektionerna, ingen har det. Men läraren tyckte det var det betyg jag skulle ha, så jag sa tack och är nöjd!

Sen har jag hamnat i en ganska knepig situation. I min klass är ingen speciellt studiemotiverad därför tar man ibland en dag ledig för att göra något kul på speciellt när det är förhör/läxor/prov. Och jag vill inte säga nej till saker, jag försöker hänga med på allt. Så i måndags åkte vi till Palermo hela dagen för att ha kul och vi hade kul. Det är tydligen okej att göra så ibland, bara man inte får mer än 50 dagars frånvaro ifrån skolan på ett år då får man inte gå vidare.

Palermo-Brescia 1-0

Palermo vann tillslut med 1 mål! Men innan det målet kom hade vi hunnit frysa ihjäl,blåsa och regna bort. Men det gjorde inte så mycket, jag tycker om att vara på stadion.  Nästa gång vi ska gå blir det Palermo-milan, alltså ZLATAN :):) 

Buongiorno!

Åh, det är alltid lika kul att logga in och se att man har fått kommentarer!! :) Trodde ett tag nästan att ni inte trodde att jag tyckte om att få det,.. Men så är det inte, jag är sjukligt glad för era kommentarer!
! I torsdags kväll gick hela klassen ute och åt och efteråt firade vi Mary som fyllt år! Det var kuul :)
Jag och några tjejor ifrån klassen på pizzerian.
Tanten bredvid mig är min rektor.
Sen igår kväll var jag ute med Salvo och Denise och vi var på liten bar här i Misilmeri. Sen idag upp till skolan. Skola på lördagar är lite jobbigt, fast iofs är jag ju klar redan med skolan innan ni andra där hemma ens gått upp ur sängen. Sen i eftermiddag ska jag på stadion för att kolla på Palermo-Breschia och efter matchen ska jag ut och äta med några kompisar. Så jag tror det kommer blir en riktigt bra lördag.
Jag trivs så bra här och mår så himla bra just nu! Därför känns det som om min tid här nere just nu går lite för fort!
Ha det bra hemma!

Dagens lunch

Bläckfisk pasta
Färsk Kokt bläckfisk med citron




Jag kommer drömma om mandariner och apelsiner inatt!

Jag har aldrig sett eller plockat såååå mycket mandariner eller apelsiner i hela mitt liv! Det var som en skog, eller ja mer som en labyrint av apelsin,mandarin och citronträd!



Min tisdag

Jag har varit sjuk de senaste dagarna och haft hemlängtan men idag känns allt mycket bättre, så himla skönt att det går över! Så idag har jag varit i skolan och är riktigt glad :) Jag hade mitt första läxförhör idag som jag gått och gruvat mig inför  men nu det gick faktiskt riktigt bra, jag är såååå nöjd :) Jag berättade om olika celler,fotosintesen och osmos på italienska för hela klassen. Och läraren var nöjd och hade full förståelse för att jag är utlänning och inte kan språket lika bra men tyckte ändå att jag gjorde bra ifrån mig och att jag blivit bättre på Italienska! Det var så skönt att känna att min pluggning faktiskt gav resultat!!! Nu ska jag äta lunch med min värdfamilj och sen ska jag ta bussen till Palermo för att möta upp Karoline :) ciaooo

Tjillevippen!

  • Jag har fått de finaste julkorten någonsin! Ett som kusin Casper ritat och ett från Bribb. Tack, jag blev verkligen superglad :) Men jag ska berätta en tråkig sak, jag har sagt fel adress till mitt hus därför som inte vissa brev kommit fram!
  • Var på stadion idag för att vi skulle se Palermo-Verona, men det var inte riktigt våran dag. Tog aslång tid att hitta parkering och därför fick vi inte tag på biljetter i tid! Så vi fick se matchen på en bar istället, inte lika kul men rätt skönt att sitta inomhus och inte ute i regnet,.. Men vi ska dit nästa vecka och då ska vi köpa biljetter tidigare. :)
  • Vi har fått en ringklocka på toan som man ska ringa på om toapappret tar slut. Jag hoppas verkligen att jag kommer få använda den någon gång!!
  • Misilmeri ska börja sopsortera!!! Jag undrar verkligen hur detta ska gå, men det är ju bättre sent än aldrig,.. Buona fortunata!


2011 börjar på Sicilien!

Vet inte riktigt vart jag ska börja, jag har haft ett så himla bra jullov och jag har hunnit se och göra väldigt mycket under jullovet och det bästa är nog att hela min familj har varit här och hälsat på! Just nu sitter jag och äter knäck som mamma tog med :) Mamma och pappa åkte tillbaka till Sverige imorse det var lite trist.. Men jag tänkte iaf skriva lite om vad vi gjort!

Emil kom ju hit innan nyår och var här i några dagar. Vi hann med en hel del även om han inte var här så länge! Nyårsafton var väldigt lyckat! På dagen åkte vi till Palermo för att fira jag, Emil och även Karoline. Sedan på kvällen var vi på en jättestor nyårsmiddag som var jätte kul!
När Emil lämnade kom istället mamma och pappa hit. De hyrde bil så vi har varit runt på hela ön och sett massor! Vi åkte till andra sidan ön till Siracusa och Catania. Vi åkte även upp till vulkanen Etna men det var inte riktigt så som någon av oss hade föreställt sig. För det första är den aktiv så man får inte gå nära men det kvittade oss eftersom hela stället var täckt av dimma så vi såg ingenting! Så vi måste dit igen, vi såg ju ingen vulkan. Bara lite lavasten och snö.
Vi var i Palermo och gick på marknad och besökte alla olika sevärda byggnader. Men det som kanske var mest speciellt var när vi besökte Cappuccini kyrkan. Jag har aldrig behövt sova med lampan tänd efter att besökt en kyrka, men detta var som en riktig skräckfilm. Under kyrkan finns nämligen en krypta. Först gick vi ner i en tunnel under jorden sedan kommer man fram till en massa tunnlar med skelett eller balsamerade lik alla i olika förfall. Vissa var i sämre skick men vissa hade fortfarande tänder och hår. Där nere i kryptan finns det 8000 skelett uppklädda i sina finaste kläder och placerade i efter yrken. Det var ett väldigt konstigt ställe och nej jag vill inte på återbesök.
Vi var i  Trapani och Eriche. Eriche är en liten by som ligger jätte högt upp och med ett slott och som har världens utsikt!
På torsdagen var det helgdag i Italien "La befana" det är som tjugondedag knut, fast det är en häxa som kommer med godis till alla snälla barn och så ska julen städas ut. Så vi åt allhopa mat hemma hos Dalila och mina föräldrar höll som vanligt på att dö över hur mycket mat vi åt och sedan åkte vi upp till Marineo för att kolla på en julkrubba som dom gjort med riktiga människor. Det var inte bara en julkrubba utan de hade byggt upp som samhället såg ut i de gamla delarna i staden och visade upp yrken från förr och var klädda i gammla kläder, ungefär som gammelvala.
Vi åkte till Mondello och det var så fint! Det har varit så varmt här de senaste dagarna att man kunnat sitta ute i bara t-shirt! Så himla bra är januari på sicilien!!!!!
Imorgon börjar skolan, alltså vårterminen! Jag ser fram emot den. :)
Jag orkar inte ladda upp fler bilder här men, Alla bilder finns i detta album:
http://www.facebook.com/album.php?aid=602403&id=699280273&l=4f168704ec

RSS 2.0