Riktiga vänner är guld värda!

Det känns som om jag inte har råd att ha en dålig dag. Jag måste alltid försöka visa mig från min bästa sida, prata på och vara den där glada svensken som ingen kan tycka illa om. Som tjejerna i min klass de snackar mycket eller ja iprincip bara om manikyr och bantning och även en hel del skit. Alltså de är väldigt ytliga och vi är så himla olika på alla sätt! Jag vet jag är med ytlig men inte så som de italienska tjejerna. Men för att inte verka antipatisk så står jag där och pratar om naglar jag med, det är så tråkigt och jag bryr mig inte ett dugg om naglar! Jag kommer vara en hejare på att kallprata när jag kommer hem,..
Jag har inget problem med att lära känna nya människor men det jag märker är att det kan vara svårt att hålla kvar dom. Och att hitta bra kompisar här har visat sig vara riktigt svårt! Då vissa personer är inte alls som de var ifrån början mot mig. I början var de hur trevliga som helst men sen hör de inte av sig så mycket eller så pratar de dåligt om mig när jag inte är där. Det är inte sådana vänner jag vill ha! Och att sedan vissa uppfattar mig som ett pucko bara för att jag inte kan språket så bra är riktigt tråkigt,..  Jag har aldrig bytt kompisar så ofta som jag gjort här eller umgåtts med så många olika. Det hela är faktiskt riktigt slitsamt, jag kan inte ta någon för givet som jag faktiskt kan och gör med mina kompisar där hemma. Okej missförstå mig inte jag har faktiskt kompisar och som jag har riktigt roligt ihop med och som jag är jätte glad i! Men jag har ju inte alls fått sådana där kompisar nära kompisar som man kan prata om allt med, alltså riktigt nära kompisar. Eller en har jag faktiskt, min bästa kompis här hon är ifrån Norge jag förstår nu i efterhand varför utbytesstudenter söker sig till andra utbytesstudenter. Det är liksom enklare. :) Mina kompisar där hemma är det jag saknat mest under året!
Ni är så fina tjejor!!! :)

dovrei studiare ma...... mi siddia

Haha, idag är första dagen vi inte äter pasta till lunch sedan ja kom hit iprincip,.. Har läxförhör i konst historia imorgon så det är vad jag pysslar med just nu!
Vi vann den första matchen i fotbollsturneringen, och som enda tjej på planen vågade ingen gå på de få sekunder jag hade bollen ;)
Har även fått reda på att vi ska på klassresa till Napoli i slutet på mars!!! Vi ska ta båten som går mellan Palermo-Napoli :) Och sedan om allt går som det ska så åker jag och Karoline till Rimini i maj och hälsar på hos hennes släktingar som bor där! Jag längtar och till att det snart kommer bli varmare här så att jag slipper frysa ihjäl i skolan som saknar värme eller isolering.
Ja det var nog mest det jag ville berätta! hej då, hej då

Sanremo

Varje år är det san remo festivalen, vilket ungefär som svenska melodifestivalen fast med bara ballader på italienska typ! Det håller på just nu och gör hela veckan och är verkligen jätte stort! Så igår kväll  vi var hemma hos Katia och käkade middag och kollade på festivalen! Det var riktigt  kosligt!

På skolan stor trivs jag med! Mina klasskompisar är hur roliga som helst och försöker ständigt lära mig sicilianska. Eller ja fraser som får mig att framstå som ännu mer korkad. Men det är kul och ja mycket svårt. Vi ska ha en fotbollsturnering på skolan och jag blev tillfrågad om jag ville vara med i ett lag och jag som säger ja till allt nu förtiden ska självklart vara med och nu efteråt fick jag höra att jag är enda tjejen på skolan som ska vara med och spela. Så våran första matchen är på lördag mot 5:an,..  Det ENDA jag behövde göra var tydligen att försöka ta bollen,passa och glidtacklas. Samtidigt som jag har lite ångest inför matchen ska det såklart bli kul också. Känns som om jag är med och spelar i korpen igen fast med Sicilianare,.. Sen så är turneringen lagd under lektionstid :) Annars har jag haft muntligt  förhör i biologin och det gick jätte bra. Jag är så nöjd, tror faktiskt jag kommer få ganska bra betyg i biologin :) Så allt funkar bra i skolan förutom min historia lärare, jag har aldrig träffat en så arrogant människa! Han kallar mig för Ingrid, efter den svenska skådespelerskan Ingrid Bergman. Sitter alltid och har lååånga utläggningar om hur dumma och outbildade elever han har. Han ska alltid flinka in med någon finurligt elak kommentar så som - "Och du Ingrid du förstår väl ingenting? hehe ". Han är faktiskt ganska slitsam,.. Men nu ska jag gå och träna och sen ikväll ska jag kolla på sanremo festivalen :) Heeeej dååå!

Carciofi

Jag tror aldrig jag ätit så mycket kronärtskocka i hela mitt liv jag gör här! I alla former. kronärtskock omelett, pasta med kronärtskocka, potatis med kronärtskocka, fylld med vitlök, rostade i ugnen,.. osv. Det är så gott! Man köper hela knippen med kronärtskockor som man sedan rensar själv men det gör asont för det är massa taggar på! Dom är faktiskt inte alls sköna.
olja,salt & peppar och sen in i ugnen. hur gott som helst!!
Haha, ja jag  har precis gjort ett inlägg som bara handlar om kronärtskockor,..

Pizza e calcio!

Oggi è San Valentino! Det är alltså alla hjärtansdag även här, och jag tror till och med att det är ännu töntigare här än hemma. Vissa av mina kompisar verkar ha hur stora planer som helst! Fast inte jag, jag ska prata med några av mina komisar där hemma i Sverige för första gången på väääldigt länge på skype. Det ser jag fram emot!!
Igår kväll spelade inter-juve så jag och mina kompisar var hemma hos Filippo och käkade pizza och kollade på fotboll. Det var kul och juventus vann med ett mål!  Puss & hej ♥ // Malin

Tantissimi Auguri di buon compleanno!


Tiden går fort när man har roligt

Idag har jag varit här i 5 månader, vilket innebär lite mindre än halva tiden kvar. Det är så konstigt, vart tog alla dagar vägen? Visst att jag har haft hemlängtan och lite mental breakdowns ett antal gånger. Vissa gånger har det varit så illa att jag bara önskat att året skulle ta slut så att jag kunde få åka hem men det har ju gått över snabbt. Men nu när jag trivs så bra och är så glad över att jag gav mig iväg och då istället försvinner bara tiden!
Jag både längtar efter att få komma hem samtidigt som jag inte vill att min tid här ska ta slut. Vad ska jag göra hemma? Det känns så konstigt att börja planera saker jag ska göra i sommar tillsammans med mina kompisar där hemma. Okej, nu är det ju inte så att jag ska åka hem imorgon det är ju trots allt några månader kvar så jag kan ju försöka intala mig att denna ångest behöver jag inte ha ännu!! Nu ska jag sova, imorgon är det skola och Enzo fyller hela 60 år! :-) Un bacio! / Malla


Pippi Calzelunghe & cuccioli

Imorse när jag åt frukost var det pippi långstrumt på teven!!! Sen när jag kom till skolan hade den lilla gubben vi har som idrottslärare tagit med sig en låda med hundvalpar. Han ville inte ha dom så om man ville ha en eller flera var det bara att ta. Vet inte om han blev av med alla, bara att det slutade med att det var kiss & bajs i hela skolan efter dom. Dom var ju väldigt söta, ,men ändå,.. Lite konstigt att ta med dom till skolan för att bli av med dom.

vinterNoll2

Hallå!
Sitter ute på balkongen och det är inte ett moln på himlen :)
Helgen gick jätte fort, kanske inte så konstigt då det bara är två dagar som man måste hinna göra allt på. I lördags eftermiddag var Christoffer här så jag lekte med honom men sen skulle han sova så då gick jag och träna och sen på kvällen var jag på swing pub med några kompisar och sen gick vi hem till en kompis och kolla på film.
Sen igår, alltså söndag var jag & Karoline i Palermo hela dagen. Allt brukar egentligen vara stängt på söndagar men första söndag i månaden är alla affärer öppna! Vi fick med oss en massa fint hem och den materialistiska glädjen varar ännu, haha :-) Vi käkade lunch på en mexikansk/amerikansk restaurang som inte var särskilt bra men tro mig det var gott att äta något annat än pasta,pizza eller panino! Men det roliga med restaurangen var att man fick jordnötter som man själv fick skala och skalet slängde man ner på golvet precis där man satt, så hela golvet där inne var täckt med jordnötsskal!
Sen på kvällen gick jag ut och åt en pizza med Gianmarco och Filippo, sen hängde vi på piazzan med lite andra kompisar, det var riktigt kosligt!

Venerdì

Det går nog inte en dag utan att jag inte tänker jag lite på vad jag vill göra i framtiden. Jag skulle vilja bli klar med gymnasiet någon gång, flytta hemifrån och skaffa en katt, plugga på universitet (vad & var vet jag inte), men förmodligen göra någon termin i USA, skaffa mig ett bra jobb och bli utlandssvensk inte för att jag inte trivs i Sverige utan bara för att jag önskar att det låg lite sydligare, köpa fina väskor, skaffa familj och mina barn ska få så fina namn att dom aldrig kommer vara missnöjda , hehe. Men jag är ganska säker att om en vecka kommer jag vilja helt andra saker !! Som sagt är jag jäkligt dålig på att leva i nuet och nu sitter jag ju faktiskt här på Sicilien. Jag är riktigt stolt över mig själv som gör detta! Och jag har nog under mina fem månader förändrats lite, det är liksom oundvikligt. Jag är tryggare i mig själv och jag tror och hoppas att jag inte är lika inskränkt. Jag känner mig liksom lugnare, även fast inte min mage är det den har pajat ihop helt totalt,.. Hursomelst ikväll har jag  har pratat på skype med mamma & pappa, och till påsk kommer både mamma,pappa,emil och mormor! Det ska bli så himla roligt :):) Alltså jag ville bara skriva lite, inte för att jag hade något särskilt att berätta :)  Vi voglio tanto bene!



Buona notte!


Qua e la mia stanza , ma a oggi senza ladri! :D



RSS 2.0