2010

Hur ska jag lyckas sammanfatta detta året? Här är iaf lite av det!
Det var ett bra år, och det hände väldigt mycket :) 2010 slutade bra med världens konstigaste nyårsfirande på Sicilien och att Emil var här och 2011 verkar börja bra med eftersom mamma och pappa kommer och hälsar på imorgon. Det ska bli kul att se dom efter 4 månader!


Januari/februari/mars

januari februari börjar året..
För ganska exakt ett år sedan nu åkte jag tillsammans med några av mina bästa kompisar och så hyrde vi en stuga i Branäs. Det var så kallt så jag tog inte ens med mig mina skidor.
Jullovet tog slut och det blev dags för SP2NA att bada isvak.
Jag var mitt uppe i  att ta dykarcertifikat så jag spenderade väldigt mycket tid på badhuset.
Blev i samma veva väldigt sjuk. Men innan jag gick till doktorn så hann jag med att åka till Hafjell och åka skidor, eller jag åkte inte så mycket skidor låg mest på vandrarhemmet i feber och spydde men sista dagen tvingade jag ut jag ut mig själv i backen. Ångrade hela den resan!
Efter två veckor gick jag till doktorn och det visade sig då att jag hade körtelfeber. Bara för att levervärdena hade ändrat sig pyttelite fick jag inte göra någonting. Var jätte rädd att jag inte skulle kunna åka skidor när vi skulle till Italien men det hann bli bra innan som tur var. Så på sportlovet åkte jag mamma,pappa,håkan,henrik & Birgitta till Bormio. En vecka som jag väldigt gärna skulle vilja göra om!
I julklappt hade jag fått biljetter till Kents konsert i Oslo. Så jag och Håkan åkte dit, Konserten var hur bra som helst!!! Jag älskar kent!
/tinymce/themes/advanced/langs/sv.js" alt="" /> p://malius.blogg.se/images/2010/24828_10150155542575274_699280273_11667532_5219593_n_123642391.jpg" alt="" />
Vi fick påsklov och påsken firade vi hemma på sandstaberg. Jag och pappa gjorde världens godaste påskfrukost!
Folk började fylla 18. Och under lovet hade Marta 18-års fest så jag och mina två bästa kompisar Lisa och Britta gjorde oss iordning innan. :)
Jag började umgås mer och mer med Agnes. Hon kom liksom tillbaka , vilket jag är så glad över!
April/maj/juni

I April fyllde pappa år så då åkte hela familjen Spanien även Ellen var med. Vi hyrde ett hus där och så firade vi pappa! Det var en väldigt bra resa då det var längesedan hela familjen åkte och att Ellen var med , de senaste åren har det bara varit jag, mamma och pappa.

I maj började jag vara med och träna basket igen lite då och då. Hade lite tankar om att jag ville spela basket i Italien, men så blev det ju inte riktigt. Men jag och Agnes åkte till Göteborg för att kolla på basketfestivalen. Det var kul även om vi inte spelade. Men vi bodde på en skola i ett av omklädninsrummen och det kändes som om vi var på cup också fast utan den jobbiga biten, att spela ;)
Jag var på konstiga men roliga fester!
Klassen åkte ut i skogen på indianläger. Vi sköt pilbåge, klättrade, vandrade, paddlade massa kajak och frös asmycket! Men det var kul och jag saknar klassen!
Anna fyllde 18 så hon hade 18-årsfest som var väldigt lyckat!
Det blev dags för uppdyk på smögen. Så hela dykgruppen åkte dit över en helg. Jag klarade det och fick mitt dykarcertifikat! Sjukt nöjd över att jag lyckades och särskilt mycket med att jag fick till masktömningen som jag blev så arg över att jag inte fixade först. Men nu har jag det :)
Jag hade panik över att jag ännu inte lyckats få något sommarjobb, jag ville så gärna ha egna fickpengar under mitt utbytesår. Av en slump fick jag tillslut två jobb. Jag fick jobb på tidningstjänst hela sommaren och halvtid på kocki kiosken. Och efter att kollat mailen och brevlådan som en galning i snart ett halvår fick jag äntligen besked om min placering i Italien.I mitten på maj fick jag reda på min värdfamilj och vart jag skulle i Italien. Det blev Sicilien hemma hos familjen Garofalo/Costa. Jag var hur nöjd som helst med min placering!
Det blev allt närmare till sommaren och min kusin Karin tog studenten. Så jag och Pappa åkte ner till Malmö.
Tillslut tog skolan slut och jag gjorde min sista dag i Sp2Na, började inse lite att jag faktiskt skulle till Italien. Skolan slutade och vi fick sommarlov!
Jag,Hedda & Felicia på skolavslutningen.
Jag började jobba direkt efter att skolan slutade så söndag till måndag morgon gjorde jag första dag på mitt nya jobb, tidningstjänst. Jag gick upp varje dag i i 4 veckor klockan kvart i tre, satte mig på moppen in till stan och började sedan packa min cykel med tidningar innan jag cyklade iväg. Det var rena mardrömmen! Jag hade världens nyckelknippa och en bok som jag följde där det stod vem som skulle ha vilken tidning vilken dag osv. Jag hade bara höghus som jag sprang upp och ner i varje morgon och en cykel med tre växlar som vägde flera ton. Lördagar till söndagar var bästa dagen i 4 veckor för då kom det ingen tidning! Jobbade även lite då och då på kocki men det var inte förrän i juli jag började på allvar.
Mormor och morfar firade guldbröllop, alltså 50 år tillsammans. Det var samma dag som midsommarafton och och vi firade hemma på sandstaberg och även Agnes var med.
På kvällen firade vi midsommar ute i Mangskog och det var väldigt kul men slutade inte lika kul.
Juli/augusti
Juli och Augusti var de roligaste månaderna!
Jag åkte upp till borlänge en vecka för att jobba på peace & love!
Även Alicia var med!
Jag kom hem ifrån Borlänge och sade upp mig på tidningstjänst då det inte funkade att komma hem halv sju sova någon timme och sedan börja igen vid nio, jag orkade inget annat och ville bara sova så fort jag fick chansen. Började jobba mer på kocki och tog alla extra tider som fanns. Trivdes väldigt bra. Även VF gjorde ett reportage om kiosken som ni kan läsa här.

http://www.vf.se/nyheter/arvika/k-som-i-kocki
Vi firade Britta och Lisa fyllde som fyllt 18 år!
Jag gick på arvikafestivalen. Sedan hade jag och Britta våran avskedsfest eftersom vi båda skulle åka iväg. Det var bästa kvällen då alla mina kompisar var på plats!
Snodde collaget a dig Bribb  :)
Jag fyllde 18 år den 25 juli!
Jag fick börja gå på krogen och det var det roligaste jag visste i två månader.
Jag beställde min första margerita.
I början på augusti åkte jag och Håkan till västkusten tillsammans med hans syskon. Vi fiskade krabba, och inte med klädnypa och en mussla utan med nät. Det var jätte dåligt väder, blåste och regnade. Så som svensk sommar ska vara!
Felicia blev 18 så vi firade med att gå på glada ankan. Även Louise blev 18 och det firades i Ölme :)
Skolan började för mina kompisar som vanligt men jag hade fortfarande 1 månads sommarlov. Så jag jobbade och åkte sedan ner till Malmö en vecka för att hinna träffa mina släktingar och säga hej då innan jag skulle åka iväg.

September/oktober

Vi hade en sista utekväll med tjejorna i Karlstad innan jag skulle åka iväg.


Det blev dags att säga hej då till alla komp
isarna, vilket var otroligt sorgligt!




Sista månaden hemma var rolig men jag väntade hela tiden och ville så gärna bara åka iväg och mitt utbytesår skulle börja!
Det var egentligen inte förrän kvällen före planet skulle gå som jag insåg att det var dags. Väskan var färdig packad och jag hade sagt hej då till alla. Det var hemsk och jag var inte alls lika sugen på att åka iväg.
Den 11 september åkte hela familjen till arlanda. Det var så sorgligt. Jag grät så himla mycket!



Väl uppe i luften slutade jag gråta och började se fram emot att träffa familjen. Och på flygplatsen i Palermo stod hela familjen min nya familj med en skylt och de var alla så snälla. Men i mitt huvud fanns just då bara förvirring, det var så konstigt att sagt hej då till min gamla familj och där stod nu ett gäng med människor jag aldrig sett förut och som jag skulle bo ihop med.
Jag minns första mötet och middagen med dom. De tog mina väskor och så hoppade vi in i bilen för att åka och äta. De åkte bil utan bilbälte och skrattade lite när jag krånglade på mig bilbältet. På restaurangen visades fotboll och alla var som galna varje gång det blev mål och vi åt pizza. Och jag kunde knappt prata med min värdmamma utan min värdbrorsa fick översätta allt i princip. Det hela var bara så konstigt!

Första tiden var ganska turbulent eftersom allt var nytt för mig, och det var så frustrerande att inte förstå eller uttrycka sig! Jag förstod inte alls vad jag gjorde här, jag måste vara ett pucko som valt detta. Jag gick i skolan men trivdes aldrig riktigt bra, gick mest dit för att jag var tvungen.

Jag blev kompis med Karoline! :) Jag,Enzo och Karoline åkte till stranden i Oktober!


Vi gick på fotboll. Min första serie A match. Bologna-palermo. Det var galet!

Jag lagade svensk mat åt min värdfamilj.

November/December

Vi hade några dagars ledighet eftersom det var alla helgons dag. Jag och Karoline passade då på att se på lite sevärdheter i Palermo.




Jag bytte i slutet på nobember skola. Måste vara den första utbytesstudenten som frivilligt byter skola, men det gick inte längre. Det visade sig vara ett mycket bra byte, då jag hamnade i en underbar klass!
De hade överaskningsfest för mig och jag kände mig verkligen välkommen.Jag och Enzo gjorde en jätte fin julkrubba och pyntade granen redan till den8 december, snacka om tidigt!Jag lärde känna Ilaria och hängde med henne och hennes kompisar i Marineo.Vi åkte skridskor.

Vi blev bjudna på bröllop. Giuseppe & Rosalba gifte sig!



Hela december hade vi massa spelkvällar och åt massa pizza som man alltid gör kring juletid. Vi spelade bingo och olika kortspel med sicilanska kort. Träffade Karoline i Palermo för julshopping. Det var så fint med all julbelysning. Julafton kom och det firade vi hemma hos Dalila. Annan dag jul var jag hos min kompis Aurelia och hennes familj.

Den 29 december mötte jag och Enzo upp Emil på tågstationen här i Palermo. Han var här i 4 dagar och vi hann med ganska mycket på dom. Vi var i Palermo, hälsade på Karoline i Casteldacchia och red på hästar och på kvällen firade vi att hon fyllt år, emil fyllde år och vi firade nyårsafton , åt massa mat och var runt här i Misilmeri.





Tack & hej 2010!



Julafton

Haha, Det blev bara 3 timmar i kyrkan och det var ganska mysigt även om väldigt långt. Eftersom Enzo är med i sekretariatet i kyrkan vi fick speciella platser längts framme vid altaret så där satt jag med dom andra gubbarna. Det var inte riktig så som midnattsmässan i svenska kyrkan går till. Först läste dom ur bibel jesu födelse och sedan skulle jesus placeras i en gigantisk krubb som dom byggt upp i kyrkan. Prästen höll upp jesus barnet , alltså en docka och alla började applådera och hela kyrkan tändes upp. Alla låtarna kände jag igen eftersom de flesta är samma som de som sjungs i Sverige kring jul. På morgonen den 25 öppnade vi julklappar här hemma och jag fick en väska :) Sen åkte vi hem till Dalila för att fira julafton med hela släkten. Det var så konstigt att äta pizza,lasagne,ricotta, salumino, tiramisu osv.. Alltså italiensk mat på jul! Men själva julafton var riktig mysig även om jag hade hemlängtan dagen innan när alla ni där hemma firade jul och jag var med på ett hörn via skype.. Efter att vi ätit och öppnat julklappar kollade jag på en julsaga och det kändes faktikst lite som jul :)

Buon natale!

Idag hade så gärna varit hemma med min familj och firat jul så som den ska vara! Tyvär är inte Italiensk jul inte ens i närheten så mysig som svensk jul är. Ikväll ska vi till kyrkan på midnattsmässa det börjar klockan tio och slutar två! Jag ska dock inte vara med hela tiden, utan ska gå efter en stund. Sen imorgon firar vi julafton och man får öppna sina presenter. Jag ville bara önska alla en god jul! Saknar er lite extra mycket idag!


Teatro massimo

Det var så fint med all julbelysning! Och det röda dom täcker trappen juletid är julstjärnor. Samtidigt som vi var där skulle ett bröllopspar fotograferas utanför på trappan.

Vacanze di natale

Sista dagen i skolan hade vi julfest och åt massa bakverk och drack champagne. Haha, det var något nytt och kändes väldigt konstigt stå och dricka champagne inne i klassrummet! Och nej jag har inte tagit studenten bara fått jullov, att ens tillåta eleverna att få dricka eller spruta champagne över skolgården innan jullovet skulle nog aldrig hända på sundsta.. Men här är det inget konstigt alls. :)
Så nu har jag jullov & att Emil,mamma & pappa kommer hit ser jag så sjukt mycket fram emot!! Exakt en vecka kvar tills min storebror Emil kommer, ser mer fram emot det än julafton i år!!! Jag har inte ens en önskelista i år bara det är väldigt konstigt då jag gör en varje år.. Igår tänkte jag göra knäck och kola men att få tag på sirap blev svårt då det inte finns här. Så blir varken knäck eller julmust denna julen. Buon natale!

Ciao bugiardi!

-Hej då lögnare! Det sista våran professor sa innan han gick hem.
Först lyckades några i min klass ta sönder hela glassdörren in till klassrummet. Det konstiga var att även fast jag och halva klassen hade varit i samma rum när det hände hade ingen en enda aning om vem som kunde gjort det eller hur det gick till.
Fast så var det ju inte riktigt, alla visste precis vem det var och vad som hänt. Men när läraren frågade ut alla ljög precis alla, likaså jag. Läraren undrade om jag också blivit sicilianare nu när jag lärt mig att ljuga. Det var så märkligt och så barnsligt! Hade det varit i Sverige hade den personen som haft sönder rutan tagit sitt ansvar och sagt det och så hade saken varit ur världen. Nu slutade det med att hela klassen fick kvarsittning och ska dela på kostnaden av rutan. Kollektivbestraffning är något som man använder sig av. Att en hel gymnasiekass i Sverige skulle ljuga, inte ta på sig ansvaret för en liten ruta eller ens få kollektivbestraffning skulle aldrig hända. Antar också att vi inte kommer få en ny ruta på några dagar, kommer nog se ut sådär ett tag innan det lagas..Sen blev jag vittne till nästa sak det var när vi stod utanför skolan. Då skruvar en kille ur luften på rektorns bil. Mycket bra idé! Som tur är har det inte kommit fram än vem det skulle vara eller vilka som sett något, vill inte tvingas ljuga igen.

Förutom detta har jag varit på sicilien i hela 100 dagar!
Sen har jag handlat färdigt alla julklappar i hela 18 plus grader.
Och imorgon får vi jullov! :)

Matrimonio!

Mitt första italienska bröllop! Bröllopet var hur fint som helst. Vigseln var i kyrkan här i Mislilmeri och sedan hölls middagen på ett annat ställe. Under vigseln stod vi upp ganska mycket , och sådär höll man på. Upp-ner-upp-... Sen gick prästen ner genom gången och skvätte vatten på alla. Sen efter ringarna och de sagt ja till varandra tog man i hand med alla i sin bänkrad och kindpussades. Det var något helt nytt för mig! Alla hade svart på sig, så det var ett bra val :) De fick inga presenter utan bara pengar som alla lämnade i kuvert. Och under middagen hölls inga tal, historier eller dans. Det var lite tråkigt, för efter att vi hade ätit var det hela över.
Här är en bild på hela min värdfamilj utanför det "lilla" huset där middagen hölls. Angello,Dalila,Christoffer,Enzo,Rossella,Simone och jag!
Jag och brudparet Giuseppe & Rosalba. Giuseppe är min värdpappas brorsson. :)
Först var det en buffé utomhus med bara antipasti. Jag var mätt redan här, men middagen fortsatte sedan inomhus.
Lite bilder under middagen :)
På alla italienska bröllop får alla gäster en liten present som tack och minne.

15 december

15 december innebär att imorgon är den 16 december och som jag längtat! VI SKA PÅ BRÖLLOP!! Mitt första Italienska bröllop! Jag har pratat och sett fram emot detta hur länge som helst känns det som, mer än vad jag ser fram emot jul i år. Bröllop här är väldigt stort. Jag har köpt nya skor och en svart päls som jag ska ha imorgon. Såklart är den inte riktig menväldigt fin :) Mina kläder är helsvarta, känns som om jag ska på begravning. Men här är det inte alls konstigt att bära svart på bröllop, utan det anses bara elegant. Visst svart är snyggt men svart i kyrkan är för mig begravning. Så jag är inte helt säker på vilken klännng jag ska ha ännu. I eftermiddags var jag & Rossella hos frisören.Egentligen skulle vi gått och fått håret fixat imorgon bitti men jag är nog glad över att det blev idag så jag får fixa mitt hår som jag vill ha det själv imorgon innan och inte med alla dessa fula lockar som jag fått.. Sist fick jag mitt hår så plattat så att det blev elektriskt så idag sa jag att jag ville ha lockigt. Vad jag menade var då lediga lockar men nu sitter jag här med perfekta lockar som ligger i klumpar och inte rör på sig! . Känner mig som en docka som ska på fest. Jag får fixa till det imorgon helt enkelt! Men ska ta massa bilder imorgon från bröllopet som jag kan visa här sen :D

Sen fortsatte även proven i skolan idag, som tur var fick man välja mellan engelska och franska. Jag tog engelska provet och för en gångs skull var jag bäst i hela klassen. Provet var väldigt enkelt så idag var det inte jag som satt som ett frågetecken utan nu fick jag hjälpa de andra och fick hur mycket frågor som helst! Och imorgon är det prov på matte,fysik & biologi. Men jag ska ju på bröllop hela dagen så jag behöver inte göra det :D Men nu ska jag måla naglar och se på vampire diaries på italienska!

Prov!

Lucia igår firade vi med att äta arancina.Nu har proven innan jul börjat också. Idag hade vi prov i Italienska i 4 timmar och jag fick precis samma uppgift som de andra. Jag skrev om musik och det blev väl inte sådär jätte långt, men jag blev nöjd för jag märker att det går enklare att skriva på itaienska än vad det gjorde i början även om det långt ifrån är bra. Imorgon har jag franska prov på italienska , kan bli en riktig höjdare!
Arancina är siciliens egna snabbmat. Det är friterad risbollar och i mitten är det antingen en fyllning med smör,mozzarella och prosciutto eller med ragú.

Att åka skridskor på sicilien går det med!

Kom precis hem ifrån skolan, de sista lektionerna var inställda. I eftermiddag ska jag och Dalila och handla julklappar, men eftersom affärerna inte öppnar förrän klockan fyra så har jag lite dötid här hemma emellan. I lördags sov jag hos Ilaria. Hon bor i Marineo, en liten by uppe i bergen som är hur fint som helst! På kvällen åkte vi till Palermo för att åka skridskor, konstig sak att göra på sicilien! Men de hade anlagt konstgjord is mitt inne i stan. Det var för de flesta första gången de åkte skridskor och det var riktigt kul att se och jag som borde vara van att åka skridskor var inte heller särskilt bra. Alla ramlade hela tiden, även jag.  Mina knän är blåa idag :( Sen igår, alltså söndag åkte vi till Ficuzza, ett naturreservat. När vi kom fram blev det bara en rökpaus och tillbaka för att det var så kallt och blåsigt. Det är så himla fint här med alla berg, det är inte alls platt som det är i Karlstad.


10 dicembre


Min dröm en ferrari!

Idag fick jag åka med Angello i hans nya ferrari. Första gången jag åkt ferrari och jag tror aldrig det har varit så kul att åka bil! Bilen består typ bara av en motor så det gick sjukt snabbt! Som snabbast gör den 350 km/h men riktigt så fort åkte vi aldrig då det är väldigt kurvigt  här på ön. Men här behöver man inte bry sig om fartkameror eller poliser så att susa runt i över 200 hundra på en sjuttio väg är inga problem här. Haha, Jag bara satt och skrattade. :) Ska också ha en ferrari när jag bli stor måste bara skaffa mig körkort,utbildning, jobb och pengar först,..

Förutom att åka ferrari har jag för första gången i mitt liv firat immacolata. En röddag då man firar madonnan , jungru Maria. Var inte så mycket mer än att man åt en massa mat tillsammans med hela släkten och sen gick några på procesion, ett religiöst tåg genom staden. Har nog visat bilder på det förut här i bloggen. Jag följde istället med till Angellos syster och där fanns det folk i min ålder så det var kul. Så på lördag ska jag ut med dom. Det har dessutom idag varit ca 28 grader, folk har till och med badat! Så jag är inte särskilt avis på era minus grader! Har haft ledigt sedan i lördags från skolan men imorgon är det som vanligt igen :)

Tombola!

Igår kväll var var det fest hos Paolo. Jag hade jätte kul och det hela var väldigt lyckat! Vi åt mat,spelade tombola och dansade. Som vanligt var jag enda svenska tjej och det innebär väldigt mycket uppmärksamhet. Uppmärksamhet som jag inte är van vid men som jag älskar, så att komma tillbaka till Sverige i juli då allt är som vanligt kanske inte blir så kul till en början,haha. Alla här är så trevliga! (nästan, klart det finns puckon här med) Men under mina tre månader här har jag nog aldrig fått så mycket komplimanger och haft så många som vill prata med mig,det är något helt nytt och något som deffinitivt inte varar för evigt det förstår jag med. Och det som jag kanske blir gladast av nu för tiden är när någon säger att jag är bra på italienska! Även om jag har en ganska konstig accent, men den bryr jag mig inte om för jag pratar italienska, ITALIENSKA! :D

Oggi troppo divertimento al forum!


Italiensk musik

Ligabue- Un colpo all anima
Fabri Fibra - vip in trip

En jul utan julmust,..

Jag älskar julen även på sicilien, fast när jag tänker efter älskar jag alla högtider och traditioner!
Vi har redan pyntat granen!
Vi har gjort världens finaste julkrubba!
Jag har inte köpt en enda julklapp!
Pyntade granen gjorde jag och Enzo klockan halv tolv i torsdags kväll därför jag har pyjamas på mig..

Vad gör svenska lantchips på sicilien??


Mariah Mariah, yo te quiero cada dia más..

Idag har hela klassen varit på köpcentret, nästan hela klassen iaf. Det var en väldigt bra dag och jag hade jätte kul även om jag långt ifrån förstår allt som sägs men hursom helst  är jag så glad över att gå i samma klass som dom! Borde sova , men ingen annan sover..
2 cool 4 school
Haha, Chinsia tröttnade på att det tjöt i bilen och så itället för att sätta på sig bilbältet plockade hon fram denna otroligt smarta sak. Man gör verkligen allt för att slippa använda bilbältet!
Fabiola och jag !

Alla kommer hit efter jul!

Den 29 december kommer Emil och den 2 januari när han åker hem kommer mamma & pappa! Ska bli så kul att se er igen!

Några saker jag inte riktigt är van vid..

  • Jag blir kallad fröken istället för gumman, det är så mycket bättre!
  • Att vara den enda som heter Malin.
  • Jag blir dessutom kallad för utlänningen eller la ragazza svedese. Det kan komma fram folk på skolan och fråga om det är jag som är utlänningen här på skolan.
  • Maffian finns men att prata om maffian är ungefär som att prata om Voldemort ..
  • Det pratas alltid om mat. Och allt jag äter innehåller antingen tomater, mozzarella, litervis med olivolja eller någon slags pesto.
  • Att hela samhället stannar upp från klockan 13.00-16.00 för att alla ska äta lunch och sova i tre timmar. Allt är verkligen helt öde & stängt under de tre timmarna.
  • Här umgås man alltid i stora grupper, och det är inte som i Sverige att när man ses måste man göra någon slags aktivitet. Här träffas man på torget och sedan vandrar man oftast bara runt eller sitter på en bar. Hemma ska man alltid gå på fest,bio,baka osv. Allt är lite mer avslappnat, saker blir som de blir.
  • Jag får prata om fotboll och  om Zlatan varje dag. Jag måste skaffa mig ett favoritlag för jag vet aldrig vilket lag jag ska säga att jag hejar på. Fotboll är viktigt här!

 


Hur bra som helst!

Det känns verkligen som om jag gjorde rätt när jag valde att bytta skola, jag trivs och gillar min klass redan ifrån början denna gången! Idag hade mina klasskamrater ordnat välkomstfest med tårta och allt, bara för mig! Jag blev så himla förvånad och glad, jätte glad!!
Denna skolan är dessutom lite mer som den svenska. På de förra skolan fick man inte lämna området eller ens klassrummet när det var skola. Men här får man göra vad man vill på rasten och skolan ligger brevid ett café så dit går alla och dricker kaffe. Det finns annat att göra än att bara stå & röka,..  Men även fast den är privat saknar den toapapper..
Vi hade klassråd idag också och jag trodde vi skulle prata om problem och andra saker som händer på skolan, men så var det inte alls. De var omröstning vilka som ville skita i skolan på fredag och istället åka till Palermo hela dagen. Alla tyckte det var en jätte bra idé, bara 4 ville vara kvar. Känns bra att jag redan första veckan inte går i skolan, men jag vill inte sitta där själv och jag tror det är roligare att vara med dom än att sitta där. + att skolan inte är särskilt viktig för mig detta året. Sen när nästa lektion skulle börja och läraren kom satt alla fortfarande och diskuterade om vad vi skulle göra så då trodde han att vi var jätte upptagna och ställde in lektionen så vi skulle kunna prata klart. Hahha, tror inte han visste vad det egentligen pratades om. Men min klass är hur som helst hur skön som helst! :D

RSS 2.0